fbpx
Охрид Ултра-Треил®
107 км
5,000 м+
27 часа
Пријави се сега
18 СЕПТ 2020, 23:00
107,3 км
4,940 м Д+
4,950 м Д-
27 ч. макс.
2,260 мнв.
686 мнв.
4,300 ден. до 13.09.2020 

107 км / 5,000 м+

Трката која е носител на настанот - Охрид Ултра-Треил® е долга 107 км со 4,940 метри искачување и учесниците ја започнуваат својата авантура на полноќ врвејќи низ сокаците со калдрма во стариот дел од Охрид, минувајќи низ неколку села во пониските делови на планината Галичица кон живописниот манастирски комплекс Св.Наум на јужната страна на брегот од Охридското Езеро.

Таму, во рана зора, по спокојот на изворите на реката Црн Дрим, маршрута го следи главното било во срцето на планината и Националниот Парк Галичица и преку козји патеки и макадамски патишта открива пејсажи кон двете езера Преспанското и Охридското – кои обземаат истовремено, сè до целта во градот Охрид крај градскиот плоштад.

Правила и прописи

Мораш да имаш над 18 години и да си целосно свесен за своите физички и ментални граници - ајде да му покажеме на светот за што си способен!

Ковај стратегија на Google Earth со kml фајлот и стави го gpx фајлот на спортскиот часовник или на мобилна апликација во случај да кризираш за време на трката.

Запомни ги - за да сè мине во најдобар ред и да не излезе после дека „тоа не го пишувало никаде“.

Правила и прописи
Технички детали
GOLD SPONSORS
PONT
SILVER SPONSORS
BRONZE SPONSORS
SUPPORTERS
MEDIA PARTNERS
PARTNER RACES
RACE FRIENDS
© 2019 Ohrid Ultra-Trail®
clock-oflagarrows-harrow-circle-uparrow-circle-downmoneycloud-downloadflag-checkeredlevel-uplevel-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram