fbpx
Галичица Ултра
66 км
3,350 м+
16,5 часа
Пријави се сега
19 СЕПТ 2020, 7:30
66,1 км
3,350 м Д+
3,350 м Д-
16.5 ч. макс.
2,260 мнв.
686 мнв.
2,450 ден. до 13.09.2020 

66 км / 3,350 м+

Исконскиот манастир Св.Наум на јужните брегови на Охридското Езеро е почетната точка на  планинската трка „Галичица Ултра“-  66 км со 3,350 метри искачување. 

Таму, во рана зора, во спокојот на изворите на реката Црн Дрим,  маршрутата го следи главното било во срцето на планината и Националниот Парк Галичица и преку козји патеки и макадамски патишта открива пејсажи кон двете езера Преспанското и Охридското – кои обземаат истовремено - до целта во градот Охрид покрај градскиот плоштад.

Правила и прописи

Мораш да имаш над 18 години и да си целосно свесен за своите физички и ментални граници - ајде да му покажеме на светот за што си способен!

Ковај стратегија на Google Earth со kml фајлот и стави го gpx фајлот на спортскиот часовник или на мобилна апликација во случај да кризираш за време на трката.

Запомни ги - за да сè мине во најдобар ред и да не излезе после дека „тоа не го пишувало никаде“.

Правила и прописи
Технички детали
GOLD SPONSORS
PONT
SILVER SPONSORS
BRONZE SPONSORS
SUPPORTERS
MEDIA PARTNERS
PARTNER RACES
RACE FRIENDS
© 2019 Ohrid Ultra-Trail®
clock-oflagarrows-harrow-circle-uparrow-circle-downmoneycloud-downloadflag-checkeredlevel-uplevel-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram