fbpx
Резултати
14-16 MAJ 2021
НАЦИОНАЛЕН ПАРК ГАЛИЧИЦА - ОХРИД - МАКЕДОНИЈА

ДОБРЕДОЈДОВТЕ

Охрид Ултра-Треил® е меѓународен спортски настан во природа кој се одржува годишно во Националниот Парк Галичица и Преспанско-Охридскиот регион, Македонија. Третото издание е закажано на 14-16 мај 2021 година.

УНИКАТНА ПРИРОДА

Охридското езеро, природен феномен од највисок ранг, е заштитен од УНЕСКО како регион со Светско природно и културно наследство, уште од 1979 година. Овозможува прибежиште на многу ендемски видови на слатководна фауна и флора кои потекнуваат од Терциерот. Градот Охрид, вгнезден на бреговите на езерото, е една од најстарите човечки населби во Европа.

ITRA ПОЕНИ

Сите трки што се дел од Охрид Ултра-Треил® се организирани според безбедносните и медицински начела на ИТРА (Меѓународна асоцијација за планинско трчање) и сите финишери се стекнуваат со квалификациски поени за Ултра Треил ду Мон Блан®.
 • ВОДИЧ ЗА ТРКАЧИ 2019
  Иако оваа година трките ќе бидат малку поразлични, проверете го водичот за тркачи од првото издание во 2019 година на Охрид Треил за да подобро го запознаете настанот!
  ПРЕЗЕМИ PDF
 • ЕЛИТНИ ТРКАЧИ
  Дали си планински тркач со значајни резултати на регионално ниво кој се стекнал со многу многу ИТРА поени? Прво пријави се а потоа контакирај нè за специјална понуда!
 • ВОЛОНТИРАЈ!
  Неограничена забава - остави свој белег на настанот! Ајде заеднички да придонесеме за подобро општество - придружи ни се и пријави се за волонтер!
  ПРИЈАВИ НАСКОРО
 • БИСЕРОТ БАЛКАНСКИ!
  Националниот Парк Галичица и Преспанско-Охридскиот регион се една исконска арена за организирање неверојатни трки во планинско трчање кои привлекуваат авантуристи од целиот свет.
  ДОЗНАЈ ПОЈЌЕ
ПОДДРЖАНО ОД - SUPPORTED BY
ЗЛАТНИ СПОНЗОРИ - GOLD SPONSORS
PONT
СРЕБРЕНИ СПОНЗОРИ - SILVER SPONSORS
БРОНЗЕНИ СПОНЗОРИ - BRONZE SPONSORS
ПАРТНЕРИ - PARTNERS
МЕДИА ПАРТНЕРИ - MEDIA PARTNERS
ПАРТНЕРСКИ ТРКИ - PARTNER RACES
НАШИ ТРКИ - OUR RACES
© 2019 Ohrid Ultra-Trail®
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram