fbpx
22-23-24 MAY 2020
NP GALICICA - OHRID - N.MACEDONIA
REGISTRATION IS OPEN

ДОБРЕДОЈДЕ

Охрид Ултра-Треил® е меѓународен спортски настан во природа кој се одржува годишно во Националниот Парк Галичица и Преспанско-Охридскиот регион, Македонија. Второто издание опфаќа 3 трки во планинско трчање и е закажан на 22-24 мај 2020 година.

УНИКАТНА ПРИРОДА

Охридското езеро, природен феномен од највисок ранг, е заштитен од УНЕСКО како регион со Светско природно и културно наследство, уште од 1979 година. Овозможува прибежиште на многу ендемски видови на слатководна фауна и флора кои потекнуваат од Терциерот. Градот Охрид, вгнезден на бреговите на езерото, е една од најстарите човечки наслеби во Европа.

ИТРА ПОЕНИ

Сите трки што се дел од Охрид Ултра-Треил® се организирани според безбедносните и медицински начела на ИТРА (Меѓународна асоцијација за планинско трчање) и сите финишери се стекнуваат со квалификациски поени за Ултра Треил ду Мон Блан®.
 • ВОДИЧ ЗА ТРКАЧИ 2019
  Иако годинава трките ќе се разликуваат од лани, ве молиме прочитајте го водичот за тркачи од првото издание на Охрид Треил во 2019 година за да го запознаете настанот подобро!
  ПРЕЗЕМИ ПДФ
 • ЕЛИТНИ ТРКАЧИ
  Дали си планински тркач со значајни резултати на регионално ниво кој се стекнал со многу многу ИТРА поени? Прво пријави се а потоа контакирај нè за специјална понуда!
  ПРИЈАВИ СЕ СЕГА!
 • ВОЛОНТИРАЈ!
  Неограничена забава - остави свој белег на настанот! Ајде заеднички да придонесеме за подобро општество - придружи ни се и пријави се за волонтер!
  ПРИЈАВУВАЊЕ НАСКОРО
 • БИСЕРОТ БАЛКАНСКИ!
  Националниот Парк Галичица и Преспанско-Охридскиот регион се една исконска арена за организирање неверојатни  трки во планинско трчање кои привлекуваат авантуристи од целиот свет.
  ДОЗНАЈ ПОЈЌЕ
GOLD SPONSORS
PONT
SILVER SPONSORS
BRONZE SPONSORS
SUPPORTERS
MEDIA PARTNERS
PARTNER RACES
RACE FRIENDS
ohridtrail@gmail.com
© 2019 Ohrid Ultra-Trail®
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram